Az ELCOM KFT kiállítóként vett rész a méltán nemzetközi hírű és fontosságú víz témakörhöz kapcsolódó BWS (Budapest Water Summit) rendezvényen november végén. Kiállítási témakörünk - az általános vízügyi szakmai területeken túl - egy speciális agráripari kérdéskörhöz tartozó szakterülethez, a talajnedvességhez kapcsolódott. Egyedülálló térinformatikai megoldást mutattunk be, melynek segítségével a felszín alatti virtuális térben tesszük „láthatóvá” a talajban levő nedvesség eloszlását a vizsgált tér pontjaira, vagy szelvényére vonatkozóan.
A hazai gázellátást biztosító egyik legnagyobb földalatti gáztározón az ELCOM KFT megtervezte a katódvédelem automatizálását, távfelügyeletét. A kivitelezés első üteme megtörtént az ősz folyamán. A megoldás jelentősen növeli a gáztovábbítás biztonságát a földfelszín alatti fém csővezetékeken.
Tájékoztatjuk Tisztelt Megrendelőinket, hogy a DECRA Certification Gmbh tanúsítvánnyal igazolja, hogy az ELCOM KFT bevezetett egy egészség, biztonság és környezet irányítási rendszert, ami megfelel a Vállalkozók Biztonsági Tanúsítványa (SCC** - korlátozás nélküli) normatívák szerint az SCC 2011 évi szabványosított irányelveinek. A tanúsított terület: irányítástechnikai, elektronikai tervezés, kivitelezés.
Szolgáltatásaink
Vízügy
Hazánk és a környező országok egyes vízgyűjtő területeinek meteorológiai és hidrometeorológiai monitorozása, vízügyi munka támogatása, vízügyi létesítmények üzemirányítása.

Magyarország legjelentősebb folyói, a Duna, Tisza és azok mellékfolyói az országhatárokon is átnyúló vízgyűjtő területekről szállítja a vizet hazánk területére. Ezért nagyon fontos, hogy minél nagyobb kiterjedésű régióból gyorsan és pontosan érkezzenek a monitoring rendszereinkből a hidrometeorológiai mérési adatok a területileg illetékes feldolgozó központokba, az országos vízügyi központba.

A feldolgozott és strukturált mérési adatok és azokból keletkezett információk képezik hazánk jelentős részén a vízgazdálkodás, az ár és belvíz elleni védekezés, valamint a hidrológus szakmai munka alapjait.
Az elmúlt években történt fejlesztések kapcsán külföldi határvízi társ szervezetekkel együttműködve bővítettük a rendszereinket, így szlovák és ukrán partnerekkel közös üzemeltetésű távmérő és üzemirányító rendszerek alakultak ki.
Az üzemirányítási megoldásaink már jelentősen túlmutatnak a passzív eseménykövető monitorozó rendszereken, az aktív működtető, vezérlő rendszereink biztosítják az automatikus/félautomatikus vízkormányzást, szivattyúzást és tározó működtetést.


Az ELCOM által szállított szabványos, csereszabatos mérőeszközök, adatgyűjtők és kommunikációs rendszerek kielégítek a legmagasabb minőségi igényeket, hosszú élettartamú rendszerelemek. Az ipari szemléletmódnak köszönhetően az egyes eszközök szakmailag ismert módon, nyílt protokollok szerint működnek, bármikor beilleszthetők a legújabb szoftveres és hardveres eszközök. Így a folyamatos rendszerfejlesztés lehetősége fenntartható, nem korlátozhatják egyes gyártói érdekek.
Büszkék vagyunk arra, hogy a Dunán és a Tiszán működő távmérő rendszereink hibátlanul szolgáltatták az adatokat az elmúlt évtizedben történt több történelmi léptékű árvízi havária esemény során.

Kezdőoldal | Cégünkről | Szolgáltatásaink | Referenciáink | Kapcsolat | Pályázat
© 2009-2021., ELCOM Kft. Minden jog fenntartva | Web development: Elcom Kft.